Лидерът на БСП Корнелия Нинова се оплака, че рано сутринта днес

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова се оплака, че рано сутринта днес
Коментари Харесай

Нинова се оплака от опит за принудително отвеждане, прокуратурата препраща към Крум Зарков

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се оплака, че рано сутринта през днешния ден в дома ѝ са били изпратени двама чиновници на правосъдната защита. На брифинг в Народното събрание тя сподели, че е сбъднат опит за " наложително довеждане " за предоставяне на показания по жалбата на съпартиеца й Кирил Добрев за несъблюдение на правосъдно решение на Върховния касационен съд

 Корнелия Нинова с призовка за разпит по сигнал на Кирил Добрев Виж още

Нинова удостовери, че е отказала да даде документи от решения на груповите органи, както и да връчва призовки на членове на Националния съвет, които да бъдат разпитвани, и обвини прокуратурата в опит за интервенция във вътрешнопартийни каузи на Българска социалистическа партия. 

" Задавам въпрос дали днешното деяние на правосъдна защита има връзка с вчерашната ни среща с основния прокурор. Жалбата е подадена от Кирил Добрев, жалбите - няколко, които инцидентно попадат при един и същи прокурор. Което пък уголемява обсега на разпитваните лица с елементарните членове на Националния съвет. И представете си стигнали са до преброителите, да ги разпитват по какъв начин са броили гласовете - дали от ляво надясно или от дясно наляво ", сподели Нинова и се закани да сезира инспектората на Висшия правосъден съвет поради дейностите на наблюдаващия прокурор.

Малко след брифинга обаче от прокуратурата опровергаха изказванията. От държавното обвиняване отхвърлиха да са разпореждали " каквито и да е дейности на Съдебна защита към Министерство на правораздаването " и обясниха, че " въпросите за горното следва да бъдат отправени към служебния министър на правораздаването Крум Зарков ".

" За следващ път призоваваме българските политици да не нарушават Конституцията и законите на страната. Именно те са виновни за спазването на тези закони и те би трябвало да дават образец на всички. Политически операции, които не почиват на обстоятелствата и на българското законодателство, само задълбочават недоверието към страната и институциите. Цената за това ще бъде заплатена още веднъж от хората, а не от политиците ", разяснява административният началник на Софийска районна прокуратура Невена Зартова.
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР